- What's so great about the truth? Try lying for a change - it's the currency of the world.
Dufinki:
1 szklanka wody,
1 łyżeczka masła,
3/4 szklanki mąki,
20 dag ugotowanych ziemniaków,
2 jajka,
sól do smaku,
1 l oleju do smażenia.
Przyrządzamy dufinki. Zagotowujemy wodę z masłem i solą. Zdejmujemy garnek z ognia, wsypujemy mąkę i mieszamy intensywnie do czasu aż ciasto zrobi się gładkie. Dodajemy po jednym jajku, cały czas mieszając, a na końcu łączymy z ugotowanymi wcześniej i sprasowanymi ziemniakami. W rondlu rozgrzewamy olej. Ciasto, nabierane małą łyżeczką, wkładamy do rozgrzanego w rondlu oleju i smażymy na złoto. Podajemy od razu, chrupiące.
Незнаю какая и есть ли? русская версия сиего - это вообщем картофельные шарики жареные на глубоком огне. Я их обажаю.
1 szklanka wody,
1 łyżeczka masła,
3/4 szklanki mąki,
20 dag ugotowanych ziemniaków,
2 jajka,
sól do smaku,
1 l oleju do smażenia.
Przyrządzamy dufinki. Zagotowujemy wodę z masłem i solą. Zdejmujemy garnek z ognia, wsypujemy mąkę i mieszamy intensywnie do czasu aż ciasto zrobi się gładkie. Dodajemy po jednym jajku, cały czas mieszając, a na końcu łączymy z ugotowanymi wcześniej i sprasowanymi ziemniakami. W rondlu rozgrzewamy olej. Ciasto, nabierane małą łyżeczką, wkładamy do rozgrzanego w rondlu oleju i smażymy na złoto. Podajemy od razu, chrupiące.
Незнаю какая и есть ли? русская версия сиего - это вообщем картофельные шарики жареные на глубоком огне. Я их обажаю.
